AB Enstitüsü e-Bülten 2021/4

Avrupa Birliği Enstitüsü, dördüncü e-Bülteni dolu dolu bir içerikle çıktı.

Türkiye’den Almanya’ya işgücü göçünün 60. Yılı olması nedeniyle, WDRCosmo Köln Radyosu’nda Fulya Canşen ve Serap Doğan'ın İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü ve DAAD Türkiye'nin katkılarıyla hazırladığı, toplam 6 bölümde on yıllık süreçler halinde Türkiye'den Almanya'ya işgücü göçünü anlatan ve Türkiye’den Almanya’ya 60 yıl önce gelen emekçilere ithaf edilen Podcast serisini ve özel röportajlarını paylaşmıştır.

"MATILDE Avrupa’nın Kırsal ve Dağlık Bölgelerinde Entegrasyon ve Yerel Kalkınmayı Artırmada Göçün Etki Değerlendirmesi" projesinin son çıkan raporlarını bulabileceğiniz bu sayıda ERC PRIME Youth Projesinin Hollanda ve Belçika'da gerçekleştirilen çalıştayları hakkında da bilgi edinebileceksiniz.

Radikalleşme BMA çalışmaları kapsamında BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğiyle planlanan “Radikalleşme Mükemmeliyet Alanı Webinar Serisi” hayata geçti. Her ay bir webinar düzenlenecektir.

Avrupa Çalışmaları BMA çalışmaları kapsamında BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğiyle 9 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek "Güncel Tehditler ve Fırsatlar Karşısında Avrupa Birliği ve Türkiye" başlıklı Lisansüstü Öğrenci Konferansı ile ilgili detayları bu sayıda bulabilirsiniz.

Okuma önerisi olarak, ERC PRIME Youth projesi Uzman Araştırmacısı Dr. Metin Koca tarafından yazılan "Squid Game as a globalization episode, and vice versa" başlıklı yazısını  bu sayıda bulabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.