İnsan Hareketliliği Uluslararası Dergisi yayın hayatına başlıyor!

İnsan Hareketliliği Uluslararası Dergisi  (İHUD) (International Journal of Human Mobility - IJHM), açık erişimli, hakemli, Nisan ve Kasım aylarında çevrimiçi yayımlanan, Başkent Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi’ne bağlı, çift dilli (Türkçe ve İngilizce), bilimsel, uluslararası bir dergidir.

IJHM, günümüzün değişen koşul ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde göç çalışmalarını çeşitlendirmek ve zenginleştirmeyi, klasik yaklaşımların ötesine geçen, farklılık ve belirsizlikleri süreç temelli inceleyen ilişkisel çalışmaları desteklemeyi amaçlar.

Dergimiz, farklı yaklaşım ve disiplinlerin yer alabileceği esnek ve çok amaçlı bir yapıya sahiptir. Göç çalışmalarının önem kazandığı bu dönemde, eleştirel bir bakış açısına sahip çalışmalara yer vermeyi, öğrenmeye ve paylaşmaya açık tüm araştırmacıların çalışmalarını özgürce paylaşabileceği bir bilimsel ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. IJHM, önce ulusal (ULAKBİM-TR Dizin), daha sonra da prestijli ve dünyada kabul gören uluslararası dizinlerde (ISI) taranan nitelikte bir dergi olmayı hedeflemektedir.

Danışma Kurulu üyelerimiz, editörlerimiz, hakemlerimiz ve yazarlarımızla, oluşturacağımız epistemolojik topluluğun, göç konusunda ulusal, uluslararası, bölgesel ve küresel düzeyde gözlenen kuramsal, yöntemsel ve paradigmatik yetersizliklerin tartışılacağı bir yayın organı oluşturmasını hedefliyoruz.

Siz de dergimize katkı vermek isterseniz makalelerinizi, ijhm@baskent.edu.tr adresine http://ijhm.baskent.edu.tr/kw/genel.php?id=105420%09 yer alan ilkelere uygun olarak iletebilirsiniz.

Baş Editör

Prof. Dr. Aytül Kasapoğlu (Başkent Üniversitesi, Türkiye)

Editörler

Doç. Dr. Günnur Ertong Attar (Mersin Üniversitesi, Türkiye)