Göç Hukuku Seminerleri 5 | Geçici Koruma Statü Sahiplerinin Sınır Dışı Edilmesi ve İdari Gözetimi

08 Şubat 2024 Perşembe günü saat 20:30'da Uluslararası Mülteci Hakları Derneği tarafından Göç Hukuku seminer serisinin beşinci programı "Teoride ve Pratikte Geçici Koruma" başlığı ile gerçekleştirilecektir.

Online Seminerin konusu "Geçici Koruma Statü Sahiplerinin Sınır Dışı Edilmesi ve İdari Gözetimi" Adana Barosundan Av. Lemi KELEŞ ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Ana Bilim Dalı Arş.Gör. Merve İSPİRLİ ARMAĞAN tarafından ele alınacaktır. Seminerin Moderatörlüğü  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Ana Bilim Dalı Arş.Gör. Av. Celil AKDOĞMUŞ hoca tarafından yapılacaktır. Arş.Gr. Merve İspirli Armağan sunumunda geçici korunanlar özelinde idari gözetim tedbirinin uygulanmasında yaşanan problemleri kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı bakımından AİHM ve AYM içtihatları temelinde ele alacaktır. Av. Lemi Bey ise, YUKK 52-60.maddeler arası düzenlenen sınır dışı etme kurumunu ilk derece idare mahkemesi kararlarıyla ele alıp uygulama pratiğini aktaracaktır.

Mülteci Tv kanalından canlı yayımlanacak online seminere katılmak için tıklayınız.